body{ font-family: -apple-system, BlinkMacSystemFont, "SegoeUI", Arial, sans-serif; font-size: 1em; line-height: 1.5; overflow-y: scroll; min-height: 100%; text-rendering: optimizeLegibility; -webkit-font-feature-settings: 'kern'; font-feature-settings: 'kern'; -webkit-font-smoothing: antialiased; -webkit-overflow-scrolling: touch; margin-left: 0px; margin-top: 0px; margin-right: 0px; margin-bottom: 0px; padding-top: 0; background-color: #ffffff!important; } h3 { color: #333; font-family: "Baloo Thambi 2", cursive; font-weight: bold; font-size: 60px; line-height: 75px; } form { margin: 0 auto; width: 430px; } table { width: 100%; } .button { text-align: center; } td { font-size: 1rem !important; font-weight: 400 !important; line-height: 1.5; color: #495057; display: block; width: 100%; } input { display: block !important; width: 100% !important; padding: .375rem .75rem !important; font-size: 1rem !important; font-weight: 400 !important; line-height: 1.5 !important; color: #495057 !important; background-color: #fff !important; background-clip: padding-box !important; border: 1px solid #ced4da !important; border-radius: .25rem !important; transition: border-color .15s ease-in-out,box-shadow .15s ease-in-out !important; } p { font-family: "Roboto", sans-serif; font-size: 16px; font-weight: 300; } p.small { font-family: "Roboto", sans-serif; font-size: 16px; font-weight: 300; } .btn.btn-small.btn-success { background: #ca001b; border-radius: 3px; padding: 10px 60px; color: white; font-size: 14px; border: none; font-weight: bold; transition: 0.3s ease-in; text-decoration: none; border-radius: 0 !important; } .btn.btn-small.btn-success:hover { color: white; background: #333333; text-decoration: none; }

Wij maken het van EPS.

Of je het nu tempex, styropor, geëxpandeerd polystyreen, isomo, piepschuim of airpop noemt: de mogelijkheden van dit materiaal zijn eindeloos. Een weersbestendig kunstwerk? Contramallen voor de bouw? Of een gigantisch bedrijfslogo? Bedenk het maar, wij maken het!
Contact

Ontwerp je eigen tempex designproduct!

Designproducten van piepschuim zijn onze specialiteit. Heb jij een ontwerp waarmee je aan de slag wilt? Kom maar op! Wij helpen je stap voor stap naar het gewenste eindproduct.
Design

EPS op maat.

Stroken, balken of blokken nodig? Wij snijden tempex op maat. Wist je dat piepschuim ook geschikt is als verpakkingsmateriaal? Daarom leveren we ook maatwerk in verpakkingen.
Maatwerk en verpakkingen

Op EPS kun je bouwen.

Tempex doet het goed in de bouw. Het vormvrije materiaal heeft niet alleen goede isolerende eigenschappen, maar is ook uiterst geschikt om bouwelementen voor woningbouw, (contra)mallen voor de betonbouw en bekistingen voor funderingen van te maken.
Bouw

Onze projecten

Beelden zeggen meer dan woorden. Zie hier de vele bijzondere EPS ontwerpen die wij al realiseerden. Inspirerend? Wij informeren je graag over de mogelijkheden van piepschuim.

Reviews

Een mooie review van een tevreden klant
Buitelaar Houtconstructies in Nieuw-Bergen maakt onder meer kisten, kratten en exportverpakkingen van hout. Het bedrijf werkt met korte doorlooptijden. Voor een van hun orders maakten wij een toepassing van EPS. Dat deze klant blij is met onze service, blijkt uit de review: “Zeer tevreden over de snelle levering. En het zeer netjes verpakt aanleveren van de goederen.” Binnenkort meer over dit project!

Recensie van een tevreden klant
Wij kennen als geen ander de uitgebreide mogelijkheden om piepschuim toe te passen. Het is zelfs geschikt als afdekplaat voor een zwembad. Die oplossing bedachten we voor Rien Stas van STAS picture hanging systems. Dat leverde ons een mooie review op: “Mijn ervaring met De la Roy is dat ze snel en slagvaardig zijn, en meedenken over een efficiënte oplossing.”

Recensie over een geslaagd project
Bloeme Groenewold studeerde af aan de Design Academy met haar project Sense of Place. Wij maakten daarvoor een aantal elementen uit piepschuim. Uit haar recensie blijkt dat wij geslaagd zijn in service en snelheid: “Ik ben erg tevreden over het resultaat en de snelheid waarmee jullie mij hebben geholpen. Voor de vragen die ik had waren jullie ook altijd beschikbaar.”

Mooie review over samenwerking en kwaliteit
De juiste vragen stellen en op basis daarvan een advies geven. Dat zijn de eerste stappen voordat we een maatwerkoplossing ontwikkelen. Neem als voorbeeld de verpakking die wij voor de kunststof displays van Plano Plastics uit Veldhoven maakten. In een review schrijven ze: “Na een prettig contact hebben wij op advies van De la Roy deze EPS-box laten ontwikkelen. Die zorgt voor een optimale bescherming tijdens de transport en beperkt de transportschade tot een minimum. Wij zijn erg te spreken over de samenwerking en geleverde kwaliteit. Voor ons zijn dit redenen om vaker zaken te doen met De la Roy.”

Een vette recensie
Hashtag #vet. Daar kon je niet omheen tijdens het kennisevent over inbound marketing van Bureau Vet in Boxmeer. De 3D-hashtag stond namelijk als decorstuk op het podium. Het onlinemarketingbureau gaf ons de opdracht om de letters uit EPS100 te snijden. En ze waren dik tevreden waren over het resultaat, liet projectmanager Wietske Hendriks-Huigevoort in een recensie weten: “Supervette letters hebben we laten maken bij De La Roy voor ons eerste event Vet Talks Inbound.”

Kort maar krachtig, een goede recensie
De letters voor de naam Logistics Court Schiphol. Die maakten we in opdracht van Bouwbedrijf Aan de Stegge Twello B.V. Projectleider Alwin Smeenk van het bouwbedrijf schreef een korte, maar krachtige review over deze samenwerking op onze website: “Goed bedrijf om mee samen te werken.”

Een mooie review van een bouwconsortium
Wij leveren regelmatig uiteenlopende tempex producten voor aansprekende bouwprojecten. Denk aan de vulblokken voor het Theemswegtracé in het Rotterdamse havengebied. Over die samenwerking ontvingen we een mooie review van Bart de Leeuw van bouwcombinatie SaVe:“De la Roy denkt mee en levert kwaliteit. De EPS-producten worden volgens de afspraken geleverd. En mocht er iets niet lopen zoals gehoopt, dan zoeken ze in overleg naar een oplossing. Op deze manier realiseren ze een succesvolle samenwerking.”

Drijvend target was een hole-in-one
De wens van de klant vertalen naar een uniek object van piepschuim. Dat vraagt niet alleen om vakmanschap, maar ook om goede communicatie. Voor beide punten zijn we geslaagd bij golfbaan Delfland in Schipluiden. Dat blijkt uit de review die we van opdrachtgever Vincent Kok ontvingen: “Heldere communicatie en een eindproduct dat precies is wat wij wilden.”

Een review met vijf sterren
Aan Brauer Groen, een hovenier en groenvoorziener in Belfeld, leverden we 520 platen EPS 100 grijs met een afmeting van 2 meter. Die gebruikte het bedrijf om chalets op te plaatsen. Ramon Deenen was erg te spreken over onze samenwerking. In zijn review schrijft hij: “Prettige samenwerking, flexibel en houden zich aan de afspraak.” Daarbij geeft hij ons vijf sterren. Dankjewel!

Een spetterende review
“Fijne en goede samenwerking.” Dat schrijft Ronny Verhagen van zwembadbouwer Pre-Toff in Schaijk. En hij voegt er ook nog eens vijf sterren aan toe. Een spetterende review, vinden wij! Want voor een optimaal resultaat in een project is een goede samenwerking met de klant de basis. Onze rol in deze opdracht? Wij leverden EPS onderdelen voor onder meer de vloer en de wanden van een zwembad.

Mooie woorden over onze letters
Appart, die naam herken je misschien wel. Het online marketingbureau uit Roermond bouwde onze website. Wij zetten op onze beurt onze skills in om in opdracht van Appart de letters WINGS te maken. Die staan nu buiten voor de gelijknamige scholengemeenschap in de Limburgse stad. Creative director Paul Cremers zegt in zijn review over ons werk: “Mooi project door De La Roy uit laten werken. Vakmanschap, goede prijs-kwaliteitverhouding en tijdig opgeleverd.”

Geen woorden, maar sterren
Vijf sterren zonder begeleidende tekst op Google. Meer had evenementenorganisator Thinc Ahead niet nodig om hun klanttevredenheid te tonen. Wij maakten voor hen vier sets grote 3D-letters die zij gebruikten om DeFabrique in Utrecht mee aan te kleden voor het evenement van de EyeCare Groep.


Je logo als pronkstuk

Vijf 3D-versies van een logo maken, wij zijn gek op zulke opdrachten. Van een goede review, zoals deze van Evoke, worden we dan ook superblij: “Wij zochten een partij die ons logo in 3D kon namaken. Een fikse uitdaging, vanwege de bijzondere kleur en geometrische vorm. Bijna geen enkele partij kon hem aangaan, tot we bij De La Roy uitkwamen. Perfect opgeleverd en zelfs extra kosteloze service toen een logo een mankement opliep tijdens het gebruik. Een aanrader!”

Waardering van ASCONontwerp voor onze samenwerking

ASCON ontwerpt woningen die met een EPS-systeem worden gebouwd. Ook begeleiden ze de uitvoering. Wij werken al jaren samen met het Utrechtse bureau. Eigenaar Aart Scholtus schrijft in zijn review over onze samenwerking. ”De la Roy voert de moeilijke snijprocessen perfect uit”, vertelt hij. “En denkt goed mee. De planning is altijd in orde en het resultaat ook.”

Mooie woorden over onze samenwerking

Een goede review; yep, daar worden wij heel blij van! Zoals deze, over de bijzondere ontmoetingshubs die wij maakten in opdracht van DID Interieurs. "Hele fijne partij om mee samen te werken denken goed mee en komen de gemaakte afspraken na. Op naar meer samenwerkingen, het contact met klanten staat bij hun ook hoog in het vaandel dit is mooi om te zien."


Productmogelijkheden

Bij gloeien wordt een blok wit poepschuim met gloeiend hete draden in platen gesneden.
Gloeien

Snel en makkelijk horizontaal en verticaal EPS snijden in iedere gewenste dikte, breedte en hoogte.

Eenvoudige vormen uit tempex, zoals balken of blokjes. Daarvoor zetten we onze gloeimachines in. De strakgespannen gloeidraden van deze machines worden zo heet dat ze soepel iedere gewenste vorm snijden uit piepschuim. De lopende band zorgt dat de gloeidraden op een gecontroleerd tempo door de blokken EPS snijden. Hoe hoger de kwaliteit van het materiaal, hoe warmer de draden. Die temperatuur ligt tussen 140 en 190 graden Celsius. 


Wil je meer weten over de productiemogelijkheden? Neem dan contact met ons op via 0492 - 37 00 67 of info@delaroy.nl.

Lees meer Terug
Met de contoursnijmachine gesneden vormen in een blok tempex.
Contoursnijden

Wij snijden met gemak alle contouren uit EPS, zoals een cilinder, kegel of ruit.

Met de geavanceerde computergestuurde contoursnijmachine snijden we allerlei soorten vormen uit EPS. Van letters tot cilinders. Maar ook conische en getordeerde tempex producten van maximaal 8 x 2,5 x 5 meter groot. De gloeiendhete draad vindt gemakkelijk zijn weg door het piepschuim. De portalen die de gloeidraad gespannen houden, kunnen onafhankelijk van elkaar bewegen. Zo creëren wij met gemak de complexe vormen van bijvoorbeeld grote letters of jouw logo.

 

Wil je meer weten over de productiemogelijkheden? Neem dan contact met ons op via 0492 - 37 00 67 of info@delaroy.nl.

Lees meer Terug
Een freeskop van de freesmachine geeft hakt deeltjes piepschuim met precisie weg.
Frezen

De 5-assige freesmachine werkt uiterst precies en freest de meest complexe 3D-vormen uit piepschuim.

Onze 5-assige freesmachine werkt volledig computergestuurd. Als het programma start, haalt de robotarm de geselecteerde freeskop op. Het gereedschapsmagazijn van de machine telt maar liefst zestien verschillende koppen. Zo kunnen wij nonstop eenvoudige én complexe 3D-producten frezen van maximaal 10 x 4 x 2 meter. De freesmachine werkt tot op de millimeter nauwkeurig en is daarmee uiterst geschikt voor ingewikkelde vormen en onderdelen die naadloos op elkaar moeten aansluiten. Bijvoorbeeld voor een blow up of mock up, een kunstobject of EPS elementen voor de bouw. De machine kan ook bolvormen en dubbele krommingen maken.


Wil je meer weten over de productiemogelijkheden? Neem dan contact met ons op via 0492 - 37 00 67 of info@delaroy.nl.

Lees meer Terug
De spuiter voorziet artwork van tempex van een paars-blauwe coating.
Finish

De finishing touch. Wij voorzien jouw tempex object van de juiste afwerking. Eventueel voorzien van een harde coating en in iedere gewenste kleur.

Of het nu om artwork, reclameletters of mallen voor in de bouw gaat: er zijn verschillende afwerkingen mogelijk voor jouw product. 


Zo kunnen we tempex voorzien van een plaatmateriaal dat we kunnen bedrukken met iedere gewenste fotoprint. Ook kunnen we producten afwerken met betonplex of een vezelsterke plaat met gelcoat, eventueel in combinatie met buigtriplex. Deze laatste afwerkingen zijn zeer geschikt voor EPS vulblokken of enkelgekromde (contra)mallen in de bouw. 


Daarnaast zijn we gespecialiseerd in coating. In onze eigen spuitcabine finishen we de tempex eyecatchers met een of meerdere lagen coating in iedere gewenste RAL- of NCS- kleur. De afwerkingslaag zorgt er niet alleen voor dat jouw product schittert. Het beschermt ook tegen omgevingsinvloeden. 


Kies uit verschillende coatings: 

  • Watergedragen latex: geen beschermlaag, wél een leuk kleurtje.
  • Polyureacoating: een stevige coating met de structuur van een sinaasappel. Dankzij deze beschermlaag kan jouw logo, decorstuk of mock up van je product tegen weer en wind.
  • Polyurethaancoating: net als de polyureacoating hartstikke stevig. Het verschil? Polyurethaan heeft een mooie gladde afwerking, zodat jouw tempexproduct er altijd smooth uitziet.


Na het coaten van piepschuim met polyurea of polyurethaan en het aflakken is er ook nog een mogelijkheid om stickers met prints of logo's op het object te plakken.


Wil je meer weten over de productiemogelijkheden? Neem dan contact met ons op via 0492 - 37 00 67 of info@delaroy.nl.

Lees meer Terug
Wit piepschuim dat in de compactor tot rollen is geperst, zodat het gerecycled kan worden.
Recycling

Met de compactor recyclen we onze eigen reststukken piepschuim.

Met de compactor maken wij restanten tempex klaar voor hergebruik. In deze machine worden restanten piepschuim vermalen en samengeperst tot rollen van een meter lang. De compactor bestaat uit drie onderdelen:

  • Een shredder die de restanten EPS fijnhakt.
  • Een silo van dertig kubieke meter waarin de brokken worden opgeslagen.
  • Een wormwiel dat de brokken samenperst tot rollen.


Wanneer de silo helemaal vol zit met reststukken piepschuim duurt het ongeveer vier uur om deze te verwerken tot rollen. Vervolgens worden de rollen opgehaald en als grondstof gebruikt voor XPS.

Lees meer Terug

Wij zijn De La Roy, EPS-specialist

Samen met Unibouw, Havebo, Città Romana en Bouwgrondvinden.nl vormen we de Van Dijk Groep. Wij denken in mogelijkheden. Heb je een ontwerp? Of misschien alleen nog maar een idee voor een product van piepschuim? De la Roy denkt als specialist graag met je mee. Neem contact met ons op en ontdek wat we voor je kunnen betekenen.

Over ons

Het Laatste Nieuws.

Inschrijven nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de wereld van geëxpandeerd polystyreen.

Start je eigen kunstwerk.

Bedenk het maar, wij maken het. Neem contact met ons op en we gaan voor je aan de slag.